Versenykiírás
1. BAJNOKSÁG CÉLJA:
Szervezett, sportszerű és kulturált sportolási lehetőség biztosítása, az iskolai fáradalmak levezetése, a labdarúgás népszerűsítése, a sportkapcsolatok kiépítése és ápolása. Egészséges életmódra való nevelés.
2. BAJNOKSÁG RENDEZŐJE:
A bajnokság az EHK és a BME Testnevelési Központ és BEFS támogatásával kerül megrendezésre. A bajnokság gyakorlati megvalósítását a főoldalon ismertetett szervező gárda látja el.
Szervezési és fegyelmi ügyekben a Szervező Bizottság dönt. (fegyelmi szabályzat)
3. BAJNOKSÁG HELYE:
BME szabadtéri sporttelepe. Budapest, XI. ker. (Lágymányos) Bogdánfy út;
Sportlétesítmény.
4. BAJNOKSÁG IDEJE:
Június közepétől augusztus végéig. A mérkőzések hétfőtől péntekig 16 és 22 óra közötti időszakban folynak.
5. BAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐI, NEVEZÉS:
A bajnokságba bárki nevezhet, személyi megkötés nincs. Ha a pályák száma lehetővé teszik, akkor minden csapat nevezését el tudjuk fogadni (ez a távlati célunk), addig azonban ez nem áll módunkban.
A nevezések sorrendjének megállapítása csak a nevezés időpontjától függ.
 
 
A nevező csapatoknak be kell fizetnie a nevezési díjat. A nevezések leadásának ill. nevezési díj befizetésének kezdetéről, módjáról és végső határidejéről a honlap főoldala ad tájékoztatást.
6. NEVEZÉSI DÍJ:
Az aktuális idényre fix. nevezési díj van meghatározva minden csapat számára, melynek összegét a mindenkori pályadíj fele és a lejátszandó meccsek számának szorzata határozza meg. Pontos összegről a szezon előtt a honlap vagy a csapatoknak kiküldött email add tájékoztatást. A nevezési díj nem tartalmaz kauciót.
7. BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSA:
A bajnokság többligás rendszerben zajlik. A ligák "erősorrend" alapján jönnek létre. 

A ligákon belül a csapatok körmérkőzést játszanak egymással a helyezésekért. A győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár, a vereségért nem jár pont. A bajnok értelemszerűen az, aki a legtöbb pontot gyűjti egy bajnokság során. Azonos pontszám esetén elsősorban az egymás elleni eredmény dönt, majd a jobb gólkülönbség, végül a rúgott gólok száma. Több csapat azonos pontszáma esetén az egymás elleni eredményekből készített minitabella a döntő (pontok, egymás elleni eredmény, gólarány, rúgott gólok), ennek minden paraméterben való egyezés esetén a "nagy" tabellán szereplő gólarány majd rúgott gól a döntő.

Minden bajnokságra új nevezést kell leadni! 
8. JÁTÉKOSOK SZEREPELTETÉSE:
A nyári bajnokságban nincsenek személyi megkötések a csapat létszámát, összetételét illetően.
9. MÉRKŐZÉS HALASZTÁSA:
Amennyiben egy csapat nem jelenik meg a mérkőzésen és ezt előre az ellenfél valamint a szervezők felé nem jelzi a mérkőzés kezdési időpontját megelőzően legalább 4 órával, a mérkőzést 5-0-ás eredménnyel és 3 ponttal az ellenfél nyeri. Ebben az esetben a meg nem jelent csapat a legrosszabb fairplay minősítést kapja. A megjelent csapat nem kap fairplay minősítést. Kettő hasonló eset után a meg nem jelent csapatot kizárjuk a bajnokságból.

A halasztást a honlapon keresztül kell kezdeményezni, és csak az ellenfél elfogadása esetén tekinthető elfogadott halasztásnak. A honlap figyelmeztet, ha 2 napon belül kezdeményezik a halasztást, hogy az adott csapat vegye fel a kapcsolatot telefonon is első körben az ellenféllel vagy ennek sikertelen kísérlete során a szervezőkkel. Nem tudjuk indoknak elfogadni, ha egy csapat elküldi a halasztási kérelmet, de az ellenfél azt nem igazolja vissza.

Mérkőzést halasztani csak indokolt esetben, és egy félévben csak kétszer lehet! Halasztani csak az ellenfél beleegyezésével lehet! a mérkőzések pótlásáról, a pályadíjak kifizetéséről a halasztást kérő csapatnak kell gondoskodnia.
10. DÍJAZÁS:
Az idény végén a legjobban szereplő csapatokat díjazzuk.
11. A MÉRKŐZÉS:
A játékidő 2*25 perc. A csapatok kötelesek a mérkőzések előtt legalább 10 perccel megjelenni! Várakozási idő nincs! A csapatoknak a labdáról gondoskodni kell! A mérkőzés folyamán az órát csak abban az esetben szabad megállítani, ha félidő van vagy ha sérülés történik. A mérkőzések egész órakor kezdődnek és legkésőbb az adott óra utolsó percében véget kell érjenek. Amennyiben egy mérkőzés az azt megelőző mérkőzés megadott órán túli folytatása miatt nem kezdődhet el időben, kérjük ezt emailben elküldeni a szervezők felé. A mérkőzés későbbi kezdése nem lehet indok annak a megadott órán túli folytatására. A mérkőzést időben be nem fejezése a két csapat részéről a legrosszabb fair-play minősítéssel jár.
12. SORSOLÁS:
A bajnokság sorsolása a nevezési időszak után megtörténik. Az első játéknap általában a jelentkezés lezárását követő hétfő, részletes tájékoztatás a honlap hírek oldalán olvasható. A sorsolás a honlapon található.
13. SZERELÉS:
A csapatoknak egységes (egyszínű) szerelésben kell megjelenniük. A pályákon stoplis cipő, a gumis is, használata tilos! Stoplis cipő viselését a szervezők szankcionálják.
14. EREDMÉNY KÖZLÉSE:
Az eredményt a honlapon keresztül kell rögzíteni.

Az eredményt legkésőbb a mérkőzést követő 7 napon belül kell feltölteni, ellenkező esetben a mérkőzés halasztottnak minősül, és mindkét csapatnak úgy tekintjük, hogy halasztást kért a mérkőzésre.
15. INFORMÁCIÓK:
Minden információ megtekinthetők az internetoldalon: http://nyari.bmefoci.bme.hu
16. FAIR-PLAY:
A Bajnokság elsődleges célja a korrekt, egymás épségét tiszteletben tartó játék. Ennek érdekében a csapatok fair-play teljesítményét értékeljük. Az ellenfél fair-play minősítését a csapatok a honlapon keresztül kell rögzíteniük az eredmény megadásával egy időben. Ha egy csapat egy idény során kétszer a legrosszabb fair-play minősítést kapja, a csapatot kizárjuk a Bajnokságból.