Játékszabály
 
1. JÁTÉKTÉR, LABDA:
A játék a fehér vonalak által határolt rész. A vonal a játéktérhez tartozik. A labda 5-ös méretű. A labdáról minden csapatnak gondoskodnia kell!
 
2. A MÉRKŐZÉS IDŐTARTAMA:
A játékidő 2*25 perc. A csapatok kötelesek a mérkőzések előtt legalább 10 perccel megjelenni! Várakozási idő nincs! A mérkőzés folyamán az órát csak abban az esetben szabad megállítani, ha félidő van, vagy ha sérülés történik. A mérkőzések egész órakor kezdődnek és legkésőbb az adott óra utolsó percében véget kell érjenek. Amennyiben egy mérkőzés az azt megelőző mérkőzés megadott órán túli folytatása miatt nem kezdődhet el időben, kérjük ezt emailben elküldeni a szervezők felé. A mérkőzés későbbi kezdése nem lehet indok annak a megadott órán túli folytatására. A mérkőzést időben be nem fejezése a két csapat részéről a legrosszabb fair-play minősítéssel és a kaució elvesztésével jár (ez utóbbi a másodszori előforduláskor).
 
3. JÁTÉKOSOK SZÁMA:
A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzés elkezdéséhez minimum 3 fő szükséges. A mérkőzésnek vége van, ha a meccs folyamán bármely okokból 3 fő alá csökken a játékosok száma egy csapaton belül. Cserélni folyamatosan lehet. Előbb a lecserélt játékosnak kell elhagynia a játékteret, utána mehet csak be a másik játékos. A lecserélt játékosnak ugyanott kell elhagynia a pályát, ahol a becserélt játékos a pályára lép.
 
4. SZERELÉS:
A csapatoknak egységes (egyszínű) szerelésben kell megjelenniük. Stoplis cipő, a gumis is, használata tilos!
 
5. A JÁTÉK KEZDETE:
A meccs kezdőrúgással kezdődik. A csapatkapitányok pénzfeldobással/megegyezéssel döntik el a kezdés jogát. Az egyik félidőt az egyik, a másik félidőt a másik csapat kezdi. A kezdőrúgást a játéktér középpontjáról kell elvégezni az ellenfél térfele felé. A kezdőrúgásnál az ellenfél 3 méternél jobban nem közelítheti meg a labdát. Kezdőrúgásból közvetlenül gól szerezhető.
 
6. KAPUS JÁTÉKA:
A kapusról is van szöglet. A kapus a játékban lévő labdát berúghatja az ellenfél kapujába, azaz gólt érhet el, de kézből semmilyen esetben nem érhető el gól. Az ellenfélről az alapvonalon túljutott labdát a kapusnak kézzel kell játékba hozni, melynek el kell hagynia a büntetőterületet határoló vonalat. A hazaadást és az oldalrúgást a kapus nem foghatja meg.
 
7. SZABÁLYTALANSÁGOK:
Általában a nagypályás szabályok szerint.

Eltérés: Tilos a becsúszó szerelés! Szabadrúgáskor az ellenfél 5 méteren belül nem tartózkodhat.
 
8. SZÖGLET, BERÚGÁS:
A szögleteket a sarokpontról kell elvégezni. Az ellenfél 5 méteren belül nem állhat. Az oldalvonalat elhagyó labdát csak berúgással lehet játékba hozni. Az ellenfél játékosainak a letett labdától legalább 5 m-re kell állni. A rúgó játékos csak akkor érhet újra a labdához, ha azt más is érintette már.
 
9. BÜNTETŐ:
Hat méterről kell elvégezni. A labdát a hatos vonalára kell tenni, egyenlő távolságra a két kapufától. A rúgást végző játékost egyértelműen azonosítani kell. A kapusnak a gólvonalon kell állni és előre a rúgás pillanatáig nem mozdulhat el. Oldalra a gólvonalon bármely irányban mozoghat. Minden más játékosnak a játéktéren belül kell lenni, a büntetőterületen kívül kell állni, a büntetőpont mögött, legalább 5 m-re a labdától és a rúgást végző játékost nem szabad akadályozni.
 
EZEN JÁTÉKSZABÁLYZATBAN NEM TÁRGYALT KÉRDÉSEK ESETÉN A LABDARÚGÁS SZABÁLYKÖNYVE AZ IRÁNYADÓ.